Zelfgemaakte Chai Latte

Homemade Chai Latte

Homemade Chai latte

Porties: 2 | Tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 theelepels ZEST 'Chai of the Tiger' – bevat gemalen kardemom, kaneel, gember, venkel en kruidnagel

  • 250 ml gefilterd water

  • 250 ml melk naar keuze (koemelk, havermelk of amandelmelk)

  • Optioneel: extra zoetstof (honing of ahornsiroop) als je het zoeter wilt

Instructies

    1. Verwarm de melk : Verwarm of stoom de melk van uw keuze tot deze heet is, maar niet kookt.
    2. Voeg de mix toe : roer er 1-2 theelepels van onze chai-kruidenmix per kopje doorheen. Laat het een minuut of twee trekken.
    3. Zoeten (optioneel) : voeg naar smaak honing of ahornsiroop toe.

    4. Zeef en serveer : Zeef in een mok voor een gladde latte. Vul aan met opgeschuimde melk voor een café-achtige afdronk.

    5. Garnering : Bestrooi met kaneel of voeg er een steranijsje aan toe voor een gezellig tintje.

Tip: Voor een ijskoude chai laat u de gezette chai volledig afkoelen, giet u het over ijs en vult u het aan met koude melk.