Homemade Chai latte
Porties: 2 | Tijd: 10 minuten
Ingrediënten
-
2 theelepels ZEST 'Chai of the Tiger' – bevat gemalen kardemom, kaneel, gember, venkel en kruidnagel
-
250 ml gefilterd water
-
250 ml melk naar keuze (koemelk, havermelk of amandelmelk)
-
Optioneel: extra zoetstof (honing of ahornsiroop) als je het zoeter wilt
Instructies
-
- Verwarm de melk : Verwarm of stoom de melk van uw keuze tot deze heet is, maar niet kookt.
- Voeg de mix toe : roer er 1-2 theelepels van onze chai-kruidenmix per kopje doorheen. Laat het een minuut of twee trekken.
-
Zoeten (optioneel) : voeg naar smaak honing of ahornsiroop toe.
-
Zeef en serveer : Zeef in een mok voor een gladde latte. Vul aan met opgeschuimde melk voor een café-achtige afdronk.
-
Garnering : Bestrooi met kaneel of voeg er een steranijsje aan toe voor een gezellig tintje.
- Verwarm de melk : Verwarm of stoom de melk van uw keuze tot deze heet is, maar niet kookt.
Tip: Voor een ijskoude chai laat u de gezette chai volledig afkoelen, giet u het over ijs en vult u het aan met koude melk.
